Mönster

söndag 27 november 2011

Stickar in reflexgarn

i mina vantar. Man vill ju synas i det becksvarta mörkret som omsluter oss så här års. För ett tag sedan köpte jag reflexgarn på ebay och det kom väl till pass nu när jag jobbar vidare på mina Karin Kurbits vantar. Jag börjar gilla mönstret efter att tidigare ha haft en hel del problem att förstå det då det är lite lätt otydligt. Min plan är att göra klart den första och sedan försöka klura ut hur jag gör den vänstra då mönstret bara visar en av vantarna. Sedan när paret är klart ska jag direkt börja med nästa par och den gången blir det svart bottenfärg och ett mer färgglatt gradientgarn.

tisdag 8 november 2011

FO: Karin Kurbits

På förra helgens Syfestival köpte jag mönstret till dom otroligt vackra vantarna Karin Kurbits av talangfulla stickerskan Johanna Ländin. Jag kommer sticka med ett flerfärgat lila-svart-grått nystan från Zauberball och ett vitt som heter Admiral. Det här är mitt andra projekt med mönster så det känns som en utmaning men ändå helt hanterbart och framför allt kul. Mönstret och många andra finns bland annat på Ravelry eller på tex Nysta.se. Visst är vantarna fantastiskt vackra?!

tisdag 1 november 2011

Provstickar mönster

Jag provstickar ett mönster som troligen kommer att hamna på ett par vantar framöver. Jag är så svag för dödskallar och den här är ändå rätt diskret. Tror det skulle bli jättesnyggt med det här mönstret på en vante. Vad tror du?


Provstickat i Drops Eskimo svart och rosa.

Mitt första försök att sticka med Magic Loop


Har gett mig på att sticka vantar med Magic Loop-tekniken och ser detta som ett sätt att öva inför kommande stickning av två sockor på samma rundsticka. Garnet är Drops Eskimo som är ett skönt och mjukt ullgarn perfekt för vantar då det inte sticks som många andra ullgarn. Hatar sticksiga garn =)

Pippimönstrade vantar i Lovikkagarn

Jag är fullkomligt besatt i att sticka och har gärna ett par olika arbeten på gång samtidigt. Dessa Pippimönstrade vantar i Lovikkagarn är mitt senaste avslutade alster på stickningsfronten. Senast jag stickade vantar var på högstadiet så jag hade helt glömt bort hur man fick till tummen men det gick ju lysande efter att ha kikat på en del videos på Youtube. Lovikkagarnet hittade jag helt oväntat i Konsumbutiken på Fårö och jag har utgått från dessa två mönster (Jarbo.se och Jennyovovvarna) när jag stickat vantarna. Plockat russinen ur kakan helt enkelt.






DIY - Lilly-Ann från Dagmar

Har länge sneglat på den underbara boleron Lilly-Ann från Dagmar

(bild: grandpa.se)
så nu i jul tänkte jag sticka mig en egen. Hittade det här, väldigt snarlika mönstret på Etsy.

Hur svårt kan det vara?!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...