Mönster

måndag 16 januari 2012

Jag skriver stickdagbok

Min stickdagbok är av handgjort papper inbundet med en läderpärm med ett snöre för att stänga den. Den är tjock och känns nästan lite gammaldags. Men så är den också från 1999 då jag hittade den i en jättemysig pappersaffär på en slutande kullerstensgata i Montmartre. Jag har inte vetat vad jag ska använda den till förrän nyligen. Har inte vågat börja skriva i den för att jag varit rädd för att ångra mig. Ni vet, rädslan för ett oskrivet blad och här har jag suttit med en hel bok med vackra handgjorda tomma blad. Tills nyligen då jag bestämde mig för att börja föra stickdagbok och då föll det liksom på plats.

Jag skriver stickdagbok för att komma ihåg vilka mönster jag stickat, vilka jag förändrat och hur, vilka mönster jag gjort själv, vilka jag tyckte var knepiga och kommenterat osv. ALLA projekt har en självklar plats i stickdagboken. Ett slags analogt alternativ till Ravelry om du så vill.

Jag klipper ut och klistrar in mönstret, alternativ att jag skriver av det. Jag gör hål och trär igenom garnet jag använt samt klistrar in garnets "gördel". Skriver ner färgbad, stickstorlek, tvättråd, etc. När jag stickat färdigt ett projekt klistrar jag in ett fotografi av mitt alster. Ju mer jag skriver i min stickdagbok desto gladare blir jag för alla dessa oskrivna blad och vilka möjligheter de innebär.


söndag 15 januari 2012

Min stash är numera spick and span

Jag har länget tänkt att min stash måste få en lite översyn. Jag har tex lagt in den på Ravelry för att enkelt kunna se vilka garner som matchar eventuella framtida projekt men också för att få en ordentlig överblick över garn-hysterin.

Fram till nu har jag förvarat mina garner på fler olika ställen i lägenheten och droppen var nådd när jag häromdagen hittade massor med fina garner i ett skåp jag inte öppnat de senaste 3 åren. Knäppt att ha en massa garn som ligger och samtidigt springa och köpa nya för att man tycker att man inte har några garner. Jämförbart med hur jag ser på min garderob =)
Nåja, det fick mig i alla fall att göra slag i saken och se över min stach, rulla om samtliga garner med min underbara garnmojäng (har ingen aning om vad den egentligen heter) och vägde samt packeterade sedan alla garner i IKEAs återförslutningsbara plastpåsar (finns i fyra olika storlekar), sög ut så mycket luft jag bara kunde och la dom alla i IKEAs sänglåda Dillinge och sköt in den under sängen. E voila! Nu har jag kontroll på min stash, överblick, förvaring utom synhåll och lätt tillgång till hela klabbet. Behöver jag säga att jag är svinnöjd?! =)



A new stitch a day


För ett tag sedan hittade jag siten newstitchaday.com som varje dag skickar dig ett mail med en video som visar hur du utför ett speciellt sticksätt. Flera kan jag redan men har hittills ändå fått tips om ett par nya sticksätt som verkar askul. Kan verkligen rekommendera att ni prenumererar på deras dagliga utskick. För den som hellre virkar så har dom samma upplägg för virksätt.

Senaste sticksättet jag fick ta del av var detta

torsdag 5 januari 2012

Garnvinda + Garnsnurra = min julklapp till mig själv

Jag hittade en jättebra julklapp till mig själv på Tradera. En garnvinda + garnsnurra som snabbt och lätt gör att du får ett jättefint nystan (som inte rullar iväg). Till det fasila priset av 200:- var kittet mitt och i utmärkt skick! Nu ska jag "snurra" om mina nystan så att dom blir stapelbara och lättstickade.


Så här fina blir dina nystan med garnsnurran
Bild: millyomolly.blogspot.com

Senaste garn-inköpet

Jag älskar Schoppelle Wolle och deras härligt graderade garn Zauberball. Här är de senaste färgerna jag köpt. Jag brukar köpa dom via Nysta.se som har bra priser och leverera fort.

Nu är det bara att sätta igång och sticka flera exempelvantar av mitt egendesignade vantmönster. Kommer snart visa hur det blir.

Färg 1872

Färg 1564
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...