måndag 16 januari 2012

Jag skriver stickdagbok

Min stickdagbok är av handgjort papper inbundet med en läderpärm med ett snöre för att stänga den. Den är tjock och känns nästan lite gammaldags. Men så är den också från 1999 då jag hittade den i en jättemysig pappersaffär på en slutande kullerstensgata i Montmartre. Jag har inte vetat vad jag ska använda den till förrän nyligen. Har inte vågat börja skriva i den för att jag varit rädd för att ångra mig. Ni vet, rädslan för ett oskrivet blad och här har jag suttit med en hel bok med vackra handgjorda tomma blad. Tills nyligen då jag bestämde mig för att börja föra stickdagbok och då föll det liksom på plats.

Jag skriver stickdagbok för att komma ihåg vilka mönster jag stickat, vilka jag förändrat och hur, vilka mönster jag gjort själv, vilka jag tyckte var knepiga och kommenterat osv. ALLA projekt har en självklar plats i stickdagboken. Ett slags analogt alternativ till Ravelry om du så vill.

Jag klipper ut och klistrar in mönstret, alternativ att jag skriver av det. Jag gör hål och trär igenom garnet jag använt samt klistrar in garnets "gördel". Skriver ner färgbad, stickstorlek, tvättråd, etc. När jag stickat färdigt ett projekt klistrar jag in ett fotografi av mitt alster. Ju mer jag skriver i min stickdagbok desto gladare blir jag för alla dessa oskrivna blad och vilka möjligheter de innebär.


3 kommentarer:

 1. Vilken fin bok! Påminner mej om att jag har en som inhandlades i Florens för snart 12 år sedan. Garndagbok lät som ett väldigt bra användningsområde. Försöker ju skriva ner i bloggen, men missar en del. Och ibland är det väldigt skönt att ha saker och ting analogt :)
  Kanske ska leta reda på den där boken och börja i år.

  SvaraRadera
 2. Ps. Gillade döskallemönstret jättemycket. Eget eller har du hittat det någonstans?

  SvaraRadera
 3. Hej Iréne och tack =)
  Åh, Florens som är världens mest underbara stad =) måste tillbaka dit snart. Klart du ska sätta igång och använda din fina bok till något så vettigt som att skriva om garner =)

  Dödskallemönstret är från siten http://domiknitrix.com/knittingblog.cfm

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...